Gyere rám Portugália!
Hullám kisokos.

Ha főszempont számodra a surf, akkor először is jó irányban gondolkozol, mert Portugália a surf-ösök európai mekkája. Viszont a fő kérdés, hogy hova és mikor tervezd a kiruccanásod. Ezt pedig elsősorban a surf tapasztalatod, a tudásszinted fogja meghatározni. 

Portugáliában az északi, északnyugati áramlatok dominálnak. Az áramlatok és hullámok ereje északról délre haladva egyre kisebb, illetve minél közelebb vagyunk a télhez annál erősebb, vadabb az óceán, a nyári időszakban jellemzően mérsékeltebb hullámokra számíthatsz, egyes védettebb területeken a nyár uborka szezon surf szempontból, sokszor teljesen lapos a víz. 

Így az időszak és az elhelyezkedés skálájának kombinációjával tudod belőni, neked mikor, hova érdemes menned, hogy a szintednek megfelelő hullámok segítsék a tanulásod. 

Mondjuk egy teljesen kezdőnek inkább ajánlanám a késő tavaszi, kora nyári időszakban a középső vagy északibb régiókat, mint Costa da Caparica, Ericeira, vagy Peniche. de ha mégis október-május között indulnál neki, akkor a déli települések, mint Aljezur, Bordeira, Luz vagy Lagos partjai barátságosabbak lesznek.

A portugál sur foktatók jellemzően nagyon precíz technikai alapokkal segítenek biztonságosan fejlődni a sportban. A kedveltebb spotok környékén rengeteg iskolából választhatsz, de persze, itt is mint mindenben van jó és mégjobb választás. Ebben általában a személyes tapasztalat tud csak segítségedre, mi is a táborokhoz gondosan feltérképezzük a lehetőségeket, személyesen keressük fel az iskolákat és győződünk meg róla, hogy a tanulóinknak melyik lesz a legjobb választás.

Deszkát, ruhát, és minden szükséges felszerelést biztosít az iskola, de ha magad vágnál neki a hullámoknak, szintén sok több helyről tudod bérelni is mindezt. 

Az egyéni oktatás természetesen drágább, érdemes csoportos órához csatlakozni, ha számít az ár, de egy jó oktatóval sokkal látványosabb a fejlődés privát órák választásával. 

érdemes lehet a kettőt kombinálni.