A már oszlopos tagunk Burján Bálint által vezetett túrázásra hívunk, Szlovénia legszebb tájaira, a Logár völgybe.
Ezen az utazáson a természet mellett a gasztronómia kerül középpontba Németh Bálint tapasztalt séf és barista vezetésével.

Túránk csúcspontjaként a hegyek közt készít nekünk különféle eljárásokkal minőségi alapanyagokból kávékülönlegességeket, mesél azokról és az elkészítési módokról.

Emellett az első esténként egy közös italozással, főzéssel töltjük, ahol a Bálint által összeállított menü ételeit készítjük majd fogyasztjuk el. Beavat minket egy-két konyhai fortélyba is, de aki csak az ízeket élvezné az hátra dőlve csodálhatja, ahogy serceg fortyog a sok finomság Bálint keze alatt.

Hétvégi Menü:

Előételként:

Pestoval és ricottaval töltött mortadella, pisztácia, pisztácia olaj

Mézbe és magvakba mártott kecskesajt bazsalikomolajjal

Leves:

Vegetáriánus Tejfölös-kapros Palóc leves házi vajas crutonnal és balzsamecettel

Főétel:

Zöldfűszeres konfitált szarvas sült és Kacsazsírban Konfitált csirkemell, glasszírozott répák, zöldborsó, burgonya püré, füstös szilvalekvár, savanyú, kovászos kenyér

Desszert:

Házi Brownie narancsos fügelekvárral

 

Vasárnap reggeli brunch menü pedig a következőket tartalmazza:

Amerikai palacsinták áfonyával, juharsziruppal mentával és ceyloni fahéjjal

Füstölt lazacos krémsajt aszalt paradicsommal

Majonézes tonhalkrém citrommal 

Francia krémes rántotta

Német májas, felvágottak, kolbász, sajt, zöldségek

Narancslé, tea, kávé