A már oszlopos tagunk Burján Bálint által vezetett túrázásra hívunk, Szlovénia legszebb tájaira, a Logár völgybe.
Ezen az utazáson a természet mellett a gasztronómia kerül középpontba Németh Bálint tapasztalt séf és barista vezetésével.
Túránk csúcspontjaként a hegyek közt készít nekünk különféle eljárásokkal minőségi alapanyagokból kávékülönlegességeket, mesél azokról és az elkészítési módokról.
Emellett az első esténként egy közös italozással, főzéssel töltjük, ahol a Bálint által összeállított menü ételeit készítjük majd fogyasztjuk el. Beavat minket egy-két konyhai fortélyba is, de aki csak az ízeket élvezné az hátra dőlve csodálhatja, ahogy serceg fortyog a sok finomság Bálint keze alatt.
Hétvégi Menü:
Előételként:
Pestoval és ricottaval töltött mortadella, pisztácia, pisztácia olaj
Mézbe és magvakba mártott kecskesajt bazsalikomolajjal
Leves:
Vegetáriánus Tejfölös-kapros Palóc leves házi vajas crutonnal és balzsamecettel
Főétel:
Zöldfűszeres konfitált szarvas sült és Kacsazsírban Konfitált csirkemell, glasszírozott répák, zöldborsó, burgonya püré, füstös szilvalekvár, savanyú, kovászos kenyér
Desszert:
Házi Brownie narancsos fügelekvárral
Vasárnap reggeli brunch menü pedig a következőket tartalmazza:
Amerikai palacsinták áfonyával, juharsziruppal mentával és ceyloni fahéjjal
Füstölt lazacos krémsajt aszalt paradicsommal
Majonézes tonhalkrém citrommal
Francia krémes rántotta
Német májas, felvágottak, kolbász, sajt, zöldségek
Narancslé, tea, kávé